Сертификати
Анкета

Да ли сте изабрали породичног љекара?

 

Е-обавјештења
   

У ДОМУ ЗДРАВЉА ПРИЈЕДОР ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК КАМПАЊЕ „ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ“

04/21/2016

Дана 19. априла 2016. године, у Дому здравља Приједор је конференцијом за медије и постављањем паноа са упутствима за правилно коришћење безбједносног појаса и дјечијих ауто-сједишта, озваничен почетак кампање „Вежи се због оних које волиш“.

У кампањи Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске учествују Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство саобраћаја и веза, као и Министарство унутрашњих послова РС, Ауто-мото савез Републике Српске, ауто-мото друштва општина и градова и општине.

Кампањом, која ће се проводити широм Републике Српске до 15. маја, жели се утицати на промјену ставова према употреби сигурносних појасева и дјечијих ауто сједишта, те преношење поруке истим колико је важно користити их.

Кaмпања ће се са циљем да се укаже на важност коришћења појасева у саобраћају. 

 Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске др Драган Богданић је истакао да се у Републици Српској годишње потроши 12 милиона КМ на лијечење, збрињавање и рехабилитацију повријеђених у саобраћају. 

 Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић најавио је да ће инфо-панои бити постављени у све домове здравља у Српској, а да ће доктори медицине одржати презентације у свим мјестима у којима то буде могуће.  Према његовим ријечима, прошле године је у саобраћајним несрећама у Републици Српској погинуло 150 лица, а више од 700 је тешко повријеђено, док је у прва три мјесеца ове године број смртно страдалих мањи за осам у односу на исти период прошле године. 

 Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић навео је да ова организација шеснаесту годину прати употребу безбједносног појаса на путевима у Српској и да ни у једној години није постигнут циљ да појасеве веже више од 50 одсто возача. 

 Директорица Дома здравља Приједор Прим. др Славица Поповић је истакла да је циљ кампање да се смањи број саобраћајних незгода, те да се њихове посљедице сведу на најмању могућу мјеру. Поред тога је наглашено је да ће запослени у  Дому здравља Приједор учествовати у подјели  пропагандног материјала у циљу подизања свијести грађана о значају правилног коришћења безбједносног појаса и дјечијих ауто-сједишта.

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor