Сертификати
Анкета

Да ли сте изабрали породичног љекара?

 

Е-обавјештења
   

OBILJEŽEN 12. MAJ MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

05/27/2019

 Udruženja medicinskih sestara i tehničare regije Prijedor nizom aktivnosti obilježilo 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.

Tim povodom, dana 10.05.2019. godine u amfiteatru JU Srednjoškolski centar Prijedor održana je svečana akademija, a na malom gradskom trgu sprovedena je akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska stanovnicima grada Prijedora.

Stanovništvu našeg grada su dijeljeni i promotivni materijali o prevenciji najznačajnijih masovnih nezaraznih bolesti savremenog doba.

Sličnu akciju imali su učenici medicinske struke u holu Srednjoškolskog centra, a u učenici ove škole su u okviru svečane akademije održali  su i  predavanja o dijabetesu i hipertenziji.

Tradicionalnom organizacijom preventivnih akcija za stanovništvo, Udruženje medicinskih sestara i tehničare regije Prijedor, nastoji ukazati na značaj i ulogu medicinskih sestara u provođenju zdravstvene njege, promociji zdravlja i prevenciji bolesti. 

Uz čestitke povodom dana sestrinstva, Predsjednica Udruženja Danka Timarac je naglasila da je posao medicinskih sestara odgovorno i požrtvovano zanimanje, te da je preduslov bavljenja ovom profesijom- ljubav prema čovjeku.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. maja, na rođendan Florens Najtingejl – Engleskinje koja se smatra začetnicom modernog sestrinstva.

Aktivnosti Udruženja su podržale su JZU Dom zdravlja Prijedor, JZU Bolnica "Dr Mladen Stojanović" Prijedor i JU Srednjoškolski centar Prijedor.

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor