Sertifikati
Anketa

Da li ste izabrali porodičnog ljekara?

 

E-obavještenja
   

Pedijatrijska ambulanta Info


Zdravo
, nasmijano dijete i Vaš roditeljski mir, 
uz našu maksimalnu posvećenost Vašem djetetu 
naš su zacrtani cilj.


Načelnik konsultativno specijalističke službe: dr Divna Milić, spec. pedijatar

Kontakt telefon: 052/231-295

Radno vrijeme: od 7 do 20 časova

                         subotom od 8 do 12 časova 

U pedijatrijskoj ambulanti pruža se zdravstvena zaštita djece do šest godina koja podrazumjeva aktivan zdravstveni nadzor novorođenčadi, dojenčadi, djece od prve do šeste godine, sistematske i kontrolne preglede u savjetovalištu, kontinuiranu imunizaciju sa revakcinacijom, sistematske preglede djece prije upisivanja u obdaništa, ambulantnu dijagnostiku i liječenje. 

Služba radi na prevenciji zaraznih i nezaraznih bolesti, a djeca oboljela od zaraznih i hroničnih bolesti imaju poseban tretman. Služba sarađuje sa timovima porodične medicine, dijagnostičkim službama i drugim zdravstvenim ustanovama.

U pedijatrijskoj ambulanti obavljaju se konsultativni pregledi djece starije od šest godina na zahtjev doktora porodične medicine.

Izbor pedijatra deo je procesa reforme primarne zdravstvene zaštite u našoj zemlji. Proces registracije pacijenata kod izabranog pedijatra pokrenuo je Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Svaki roditelj ima priliku da izabere ljekara koji će voditi brigu o njegovom mališanu. Izabrani pedijatar vodiće računa o vašem djetetu, biće upućen u njegovo zdravstveno stanje, bolesti, biće uvek tu kad zatreba.

U domu zdravlja, u pedijatrijskoj ambulanti, Vama su na raspolaganju slijedeći pedijatri koje možete da birate:

dr Divna Milić,  spec. pedijatar

Prim. dr LJiljana Miljuš,  spec. pedijatar

Prim. dr Azra Pašalić,   spec. pedijatar

Prim. dr Slavica Popović, spec. pedijatar

U okviru Pedijatrijske ambulante organizovana je i Škola astme koju vodi Prim. Dr Azra Pašalić.

Struktura zaposlenih:

U pedijatrijskoj ambulanti ukupno rade četiri specijalista pedijatrije, jedan doktor medicine, jedna viša medicinska sestra i šest  medicinskih sestara/tehničara.

Na specijalizaciji iz pedijatrije nalazi se jedan doktor medicine.


Šta se planira:

Planira se uvođenje elektronskog kartona, informatizacija službe i uvezivanje sa timovima porodične medicine radi brže, sveobuhvatnije i bolje razmene informacija i podataka.


U okviru kontinuirane edukacije svih zdravstvenih radnika planira se veliki broj internih predavanja kao i odlazak naših radnika na kongrese, simpozijume itd.

Garancija zdravlja Vaše djece su naše znanje, profesionalizam i iskustvo zasnovano na dugogodišnjem radu sa djecom, naš kvalitet i savjestan rad.PREGLED DOKUMENATA

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor