Sertifikati
Anketa

Da li ste izabrali porodičnog ljekara?

 

E-obavještenja
   

Ginekološka ambulanta Info

Kontakt telefon: 052/231-288, 214-562, 214-561

Radno vrijeme:  od 7 do 15 časova


Ginekologija je hirurška grana medicine koja se bavi zdravljem ženskih reproduktivnih organa (materica, jajnici i vagina), kao i cjelokupnim zdravljem žene. U prevodu sa latinskog jezika znači "nauka o ženi". Ginekolog se bavi i akušerstvom koje obuhvata očuvanje zdravlja žene i djeteta tokom trudnoće, rodjenja i nakon rodjenja.


Ginekologija se razlikuje od ostalih grana medicine jer se bavi jako intimnim i osjetljivim pitanjima, ali je posebna i po tome što učestvuje i pomaže u onim posebnim trenucima života koji donose najveću radost - rodjenje deteta.


U ginekološkoj ambulanti svim ženama pruža se potpuna ginekološka zaštita i njega u svim fazama života od adolescencije do menopauzalnog perioda.


Žene, osim što moraju da izaberu svog ljekara porodične medicine, imaju pravo, ali i obavezu da izaberu i ginekologa. Izbor ginekologa deo je procesa reforme primarne zdravstvene zaštite u našoj zemlji. Pravo na  izbor ginekologa imaju sve ženske osobe starije od 15 godina.


U domu zdravlja, u ginekološkoj ambulanti, Vama su na raspolaganju specijalisti ginekologije i akušerstva

  • dr Danijela Kesar-Dimitrijević i
  • Prim dr Predrag Rosić

Izabrani ginekolog se stara o reproduktivnom zdravlju ženske populacije, ali je njegov veliki značaj i u preventivnom radu. Redovnim pregledima mogu se:

  • otkriti premaligne i maligne promene,
  • liječiti hormonski problemi,
  • kontrolisati rađanje,
  • raditi pravovremeno planiranje porodice,
  • smanjiti mogućnost razvoja stanja koja vode ka sterilitetu

Roditeljstvo ne počinje trudnoćom, već mnogo ranije. Sa svojim ličnim ginekologom može se obezbjediti sigurnija trudnoća.

Struktura zaposlenih:

U ginekološkoj ambulanti ukupno rade dva specijalista ginekologije i akušerstva, jedna viša medicinska sestra i dvije  medicinske sestare.

Na specijalizaciji iz ginekologije i akušerstva nalazi se jedan doktor medicine.

Šta se planira:

Planira se uvođenje elektronskog kartona, informatizacija službe i uvezivanje sa timovima porodične medicine radi brze, sveobuhvatnije i bolje razmjene informacija i podataka.

Planira se nastavak, poslije kraće pauze, Škole za trudnice u saradnji sa Centrom za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici (CBR) Doma zdravlja i Pedijatrijskom ambulantom.

U okviru kontinuirane edukacije svih zdravstvenih radnika planira se veliki broj internih predavanja kao i odlazak naših radnika na kongrese, simpozijume itd.

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor