Сертификати
Анкета

Да ли сте изабрали породичног љекара?

 

Е-обавјештења
   

Центар за физикалну рехабилитацију у заједници Инфо

Начелник Центра:    Мр сци мед. Др Милић Лазић, специјалиста физијатрије и медицинске рехабилитације

Надзорни терапеут:   Милијана Деановић, виши физиотерапеут

Контакт телефон:       052/ 234-670

Радно вријеме:           од 7 до 20 часова

 

ЦБР се дефинише као стратегија за побољшање квалитета живота лица са онеспособљењима побољшањем прижања услуга, обезбеђењем једнаких могућности за свију и промовисањем и заштитом њихових права. Обухвата све видове рехабилитације који се пружају унутар одређене заједнице.

Циљ службе је примјена модела нормалног живота што подразумјева нормалан живот у нормалним условима. ЦБР центар смјештен је у просторијама Дома здравља те припада нивоу примарне здравствене заштите. 

ЦБР у свакодневном раду бави се разноврсном патологијом гдје примат имају деформитети коштано-зглобног система затим превенција и лијечење реуматолошких стања, посттрауматска и неуролошка обољења, спортске повреде.

ЦБР ставља акценат на едукацију пацијената и чланова уже породице везано за њихово здравствено стање као што су рјешавање архитектонских баријера, адаптацију радног и животног простора, активностима свакодневног живота.

Располажемо савремено опремљеним кабинетима са дигиталним апаратима и салом за вјежбање.

Услуге које пружа ЦБР су:

  • кинезитерапија за дјецу и одрасле
  • физикална терапија (електротерапија, термотерапија, магнетотерапија, фототерапија, мануелна масажа, терапија ултразвуком-сонотерапија)
  • релакс масажа цијелог тијела,
  • парцијална медицинско - терапеутска масажа, 
  • спортска масажа

  Нашим корисницима од скоро је на располагању још једна техника неуромускуларни кинезиотејпинг. Неуромускуларни кинезиотејпинг је специјална техника постављања еластичне, лепљиве траке-кинезио трака, на кожу којом се смањује оток, бол, убрзава лијечење, олакшава покрет. Сама техника се базира на концепту олакшавања кожних и мишићних покрета са циљем да се постигне биомеханички, терапеутски ефекат на третираним зонама. Трака је водоотпорна, може да стоји неколико дана, не садржи штетне материје и може се користити код дјеце, одраслих, старих и трудница. Ова техника се нарочито препоручује професионалним спортистима и физички активном становништву.


  Структура запослених:

  У ЦБР центру укупно ради два спец. физијатрије и медицинске рехабилитације, пет виших физиотерапеута, три физиотерапеута и једна медицинска сестра.


  Шта се планира:

  Планира се набавка медицинске опреме, по приоритету.

  Планира се наставак Школе за труднице, послије краће паузе, у сарадњи са гинеколошком и педијатријском амбулантом.

  У оквиру континуиране едукације свих здравствених радника планира се велики број интерних предавања као и одлазак наших радника на конгресе, симпозијуме итд.
  Dom zdravlja Prijedor
  Dom zdravlja Prijedor
  Dom zdravlja Prijedor